10 CERITA KARTUN TERKENAL YANG MEMPUNYAI RAHSIA SISI GELAP (DARK SECRET)

17.6K ViewsNov 5, 2022

Korang pernah tengok tak cerita Pinocchio? Winnie The Pooh? Snow White? Peter Pan? Kebanyakan daripada korang mesti pernah tengok kan cerita-cerita tu? Namun korang tahu tak? Sesetengah daripada cerita ini sebenarnya diadaptasikan daripada kisah yang benar-benar berlaku ataupun mempunyai versi asal yang kebanyakannya mempunyai jalan cerita yang lebih menakutkan tetapi telah diubah, diolah dan disusun semula agar ia sesuai ditonton bagi semua peringkat umur. Jadi dalam video kali ini, Jom bersama Faktaw kita bongkar rahsia sebenar di sebalik filem kartun terkenal di dalam 10 CERITA KARTUN TERKENAL YANG MEMPUNYAI RAHSIA SISI GELAP (DARK SECRET) #faktaw #kartun #filem #malaysia
Repost is prohibited without the creator's permission.
creator avatar

Recommended for You

  • All
  • Anime

Comments 35

  • Best
  • Recent
avatar

Send

  • avatar
    Master.Qura
    Nov 5, 2022
    Mantap lah faktaw dah ada kat bili²
    See Translation
    9
    Reply
    Report
    Liked by the creator
  • avatar
    Z41N21
    Nov 6, 2022
    Salam dari indo bang
    See Translation
    8
    Reply
    Report

    More replies

  • avatar
    Master.Qura
    Nov 5, 2022
    Viewers first
    4
    Reply
    Report
    Liked by the creator

    More replies

  • avatar
    Semangat bang jangan lupa mampir👍👍
    See Translation
    2
    Reply
    Report

    More replies

  • avatar
    angelcute11
    Nov 6, 2022
    Hy min
    See Translation
    2
    Reply
    Report

    More replies

  • avatar
    Memey_Javeline
    Nov 19, 2022
    halo aku memey di sebelah ku AKUDV dia sedang nonton juga di hape ku [onlooker][victory]
    See Translation
    1
    Reply
    Report
  • avatar
    Kak coba ceritakan tentang do Raemon 🙃
    See Translation
    1
    Reply
    Report

    More replies

  • avatar
    judgement_nut
    Nov 5, 2022
    biar betik paktaw channel ada kat bili.saya dah sub youtube abang👍🇲🇾
    See Translation
    1
    Reply
    Report
  • avatar
    Masquerenaaaaa
    Nov 7, 2022
    Yang buat kluang-man lgi seram sebenarnya, si Borhan tu jumpa mayat Kluang-Man yg ori, lepas tu dia terus pakai baju kluang-man and start tu la dia jadi adiwira! dark kartun ni 😂
    See Translation
    1
    Reply
    Report

    More replies

  • avatar
    put_comel
    Jan 2, 2023
    Saya suka tengok faktaw channel
    See Translation
    Reply
    Report
  • avatar
    Keisha sbz
    Dec 22, 2022
    𝙎𝙚𝙧𝙖𝙢𝙣𝙮𝙖 𝙘𝙚𝙧𝙞𝙩𝙖 𝙙𝙞𝙖
    See Translation
    Reply
    Report
  • avatar
    bili_1717740649
    Dec 18, 2022
    Saya org indo nih chanel ngeri bngt
    See Translation
    Reply
    Report
  • avatar
    Anjing
    See Translation
    Reply
    Report
  • avatar
    Memey_Javeline
    Nov 19, 2022
    makasi yah[loveit][wow]
    See Translation
    Reply
    Report
  • avatar
    Memey_Javeline
    Nov 19, 2022
    di gem juga ada begitu[mask]
    See Translation
    Reply
    Report
  • avatar
    Memey_Javeline
    Nov 19, 2022
    itu kan upin dan ipin[loveit]
    See Translation
    Reply
    Report
  • avatar
    Memey_Javeline
    Nov 19, 2022
    itu kan elsa wwwwwwoooooowwwww[inspiration][cheer]
    See Translation
    Reply
    Report
  • avatar
    Memey_Javeline
    Nov 19, 2022
    bahasa malixi [frown][terror]
    See Translation
    Reply
    Report
  • avatar
    Reno Gamers
    Nov 17, 2022
    Thumbnail nya penipuan tapi tak apalah isi nya bagus salam dari indo bang
    See Translation
    Reply
    Report
  • avatar
    Ayang_Robin
    Nov 14, 2022
    Gue lahir 2003
    See Translation
    Reply
    Report